Muziek

cropped-bregjebbw1

Na een aantal andere instrumenten ben ik op mijn 13e begonnen met accordeon spelen. Het liefst speel ik volksdansmuziek uit Europa, met name van de Balkanlanden.

Inmiddels is de Bulgaarse volksmuziek mijn specialisatie geworden. Daarnaast ben ik een geoefend volksdansmuzikant.
Al jaren speel ik in Trediki, en voorheen ook in Wii Muzikanti (filmpje) en enkele andere groepen. Met deze formaties heb ik gespeeld op bals, festivals en cursussen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Italië.

In Trediki speel ik sinds 1999. Dit was vroeger een driepersoons, maar nu een vierpersoons formatie waarmee we volksdanslessen begeleiden op festival en workshops. Ik heb met Trediki van 1999 t/m 2011 jaarlijks op het Balkanfestival in Zetten (NL) gespeeld, en ook vaak op hét volksdansfestival van Nederland: DoeDans. Vaste plek was ook het Zomerfestival in Zevenhuizen (NL) waar we samenwerkten met verschillende docenten. Daarnaast hebben we door de jaren heen in het buitenland gespeeld met diverse (buitenlandse) dansdocenten.

11664991_10207295473412945_1111281304_o
Trediki

 

Met mijn moeder Annelies Tijman speel ik op diverse gelegenheden. Zij is volksdansdocent met specialisatie Scandinavisch, en speelt daarnaast viool, harmonica en Bulgaarse gadulka. We spelen samen internationale volksdansmuziek. Ook organiseren we elk jaar een muzikantencursus.

Tussen 2003 en 2008 heb ik een aantal cursussen gevolgd met meester-accordeonist Petar Ralchev uit Plovdiv, Bulgarije. Van hem heb ik de meeste Bulgaarse technieken en versieringen geleerd.

De accordeon is meer dan een hobby… Van 1998 tot 2014 werkte ik bij Kuik Accordeons in Malden (Nederland). Dit is een accordeonspeciaalzaak met werkplaats, en in hetzelfde gebouw het Accordeonmuseum en Muziekcafé de Muse. Een unieke combinatie waar de accordeon op allerlei manieren te vinden is.

logo Accordeonhuis 2015.jpg

In het najaar van 2014 ben ik van Nederland naar België verhuisd en ga ik daar verder met het repareren van accordeons en harmonica’s. Meer informatie op www.accordeonhuis.be

 

Advertenties